Wonen in Westerholm

Wonen in Westerholm betekent kleinschalig wonen in het groen met voorzieningen van het dorp, zoals de bank, kerk, winkels en restaurants dichtbij. Met plezier oud worden in een fijne en veilige omgeving.

Ik wil meer informatie over:

Wonen in een appartement van Westerholm

Wonen in Westerholm in een appartement dat bij u past. Zoekt u een plek waar u prettig oud kunt worden in uw eigen appartement? Dan bent u bij Westerholm aan het juist adres. Vanuit ieder appartement kijkt u uit op een groene omgeving.

Veilig wonen

Ieder appartement voldoet aan eisen van veiligheid als het gaat om val-, brand- en legionellapreventie. Uw appartement is uw thuis, uw privacy staat voorop. Veiligheid betekent ook en vooral dat mensen elkaar kennen, naar elkaar luisteren en elkaar helpen.

U kunt 24 uur per dag gebruik maken van de persoonsalarmering in geval van nood. Zorg en ondersteuning is altijd dichtbij, altijd goed en altijd professioneel.

Sociaal netwerk

Westerholm ligt in een mooie groene wijk en onderhoudt goede contacten met de wijk(bewoners). Daarmee bent u als bewoner van Westerholm wijkbewoner en staan de voorzieningen van de wijk voor u open. Ook uw familie en uw eigen sociale netwerk zijn onderdeel van Westerholm als u dat wenst.

Appartementen

In alle appartementen is zorg mogelijk, van licht tot zwaar. Bij een toenemende zorgbehoefte hoeft u niet te verhuizen. Westerholm heeft verschillende voorzieningen zoals een restaurant, receptie, lounge, stilteruimte en sportvoorziening. 

De appartementen zijn verschillend gelegen en hebben ieder een eigen karakter en kenmerken. Westerholm is een woongebouw dat bestaat uit verschillende gebouwdelen.

Het Irenehuys

Wonen in het Irenehuys in een appartement met uitzicht over het groen, de binnentuin van Westerholm of uitkijkend naar het Beatrixhuys.

In het Irenehuys kunt u een appartement huren, afmetingen variëren van 60m² tot 80m².

Of u kunt wonen in een appartement waarvoor u een eigen bijdrage via het CAK (Centraal Administratiekantoor) betaalt. Dan heeft u een indicatie voor zorg met verblijf, afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Deze afmetingen variëren van 35m² tot 50m².

De appartementen zijn gebouwd in verschillende fasen vanaf 1970.

Het Westerhuys

Wonen in het Westerhuys met uitzicht over de binnentuin van Westerholm of uitkijkend over de Westerse Drift. De appartementen zijn gebouwd in 2017. De afmetingen variëren van 80m² tot 130m². In het Westerhuys huurt u een appartement

Het Beatrixhuys

Wonen in het Beatrixhuys, het nieuwste woongebouw (2022) van Westerholm. Er zijn diverse appartementen verschillend in afmeting van 50m² of 80m². U kijkt uit over de binnentuin of richting de Beatrixlaan. In het Beatrixhuys huurt u een appartement

Brochure

Alle plattegronden vindt u in de brochure.

Bekijk de brochure hier

Fam Reinink op balkon kleine bestanden 4

Wonen in de Wijk

Als u woont in uw eigen huis in de wijk en daar graag wilt blijven wonen, dan maakt Westerholm dat mogelijk door hulp te bieden als u dat wenst. Het wijkteam van Westerholm bestaat uit professionele zorgverleners. Zij kunnen helpen, variërend van hulp bij het aan- en uitkleden tot toezicht bij het innemen van medicatie, van uiterlijke verzorging tot complete verpleging.

Ook kunt u gebruik maken van de persoonsalarmering van Westerholm of een maaltijd gebruiken uit de keuken van Westerholm. Het is net wat uw wensen zijn.

Tijdelijk uit huis

Bent u tijdelijk niet in staat om thuis goed voor uzelf te zorgen, bijvoorbeeld wanneer u herstellende bent van een ziekte of operatie? Dan kunt u begeleiding, verzorging of verpleging ontvangen door tijdelijk verblijf in een veilige en huiselijke omgeving in een appartement van Westerholm. Ook wanneer iemand voor u zorgt, maar deze er tijdelijk niet voor u kan zijn, kunt u gebruik maken van het tijdelijk verblijf met zorg van Westerholm.

Lees meer

NIK 0919 v2

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in Westerholm?

U kunt contact opnemen met de woonzorgconsulent. U kunt haar bereiken via 050 - 534 21 22 of per e-mail: info@westerholm.nl. Bij haar vraagt u ook de actuele huurprijzen op én kunt u een afspraak maken voor een kennismaking/rondleiding.

Impressie

Bekijk hier een ondertitelde versie van deze video.

Hoe is het financieel geregeld?

Lees meer over de financiën