Dienstverlening bij de hand in het dorp

Gemak dient de mens is een uitdrukking die iedereen wel kent. Het lijkt gemakkelijk om dienstverlening direct bij de hand te hebben in het woonzorgcentrum. Dan hoeft u de deur niet uit voor bijvoorbeeld het doen van een boodschap of het pinnen van geld bij de bank.

Toch zijn er maar een beperkt aantal diensten in het woonzorgcentrum aanwezig. Het uitgangspunt is dat bewoners van Westerholm onderdeel zijn van de Harense samenleving en zoveel en zolang mogelijk zelfstandig hun leven leiden.

Ik wil meer informatie over:

De dienstverlening van Westerholm

Westerholm faciliteert en stimuleert waar nodig en mogelijk het gebruik van diensten uit het dorp. Hierbij kunt u denken aan het bevorderen van commerciële bloemverkoop in de hal van Westerholm, het mogelijk maken dat een kapster, pedicure en schoonheidsspecialiste diensten aanbieden.

Uitgangspunt is dat Westerholm niet zelf commerciële diensten, zoals een klusservice, een winkeltje, kledingverkoop of ouderenvervoer, zal organiseren of aanbieden. Wel zal Westerholm als intermediair optreden en bevorderen dat u als bewoner die diensten kunt afnemen als u dat wenst. Bijvoorbeeld door met plaatselijke ondernemers afspraken te maken.

Catering

Voor speciale gelegenheden, en op uw verzoek, zal Westerholm ruimte beschikbaar stellen en/of uw catering verzorgen. De professionele koks en keukenmedewerkers kunnen eten en drinken tot een ware belevenis maken bij bijzondere gelegenheden.

Huishoudelijkehulp Westerholm

Huishoudelijke hulp

Westerholm kent verschillende soorten appartementen, naar grootte, ligging en ook naar financiering. As u een appartement bewoont op basis van een indicatie voor zorg met verblijf, dan betaalt u geen huur, maar een eigen bijdrage via het CAK. Als u een indicatie heeft voor zorg met verblijf, is het schoonmaken van uw appartement in de zorg inbegrepen, daarvoor betaalt u geen afzonderlijke vergoeding. Als u een appartement in Westerholm huurt, dan kunt u kiezen om huishoudelijke hulp van Westerholm af te nemen.

Woont u in uw eigen huis in de wijk, dan is huishoudelijke hulp van Westerholm niet mogelijk. Indien gewenst kunt u voorlichting krijgen waar u passende huishoudelijke hulp kunt verkrijgen.

Gebruik van de wasmachine, hulp bij het reinigen van tapijt en vitrage

Als u een appartement in Westerholm huurt, dan kunt u indien gewenst gebruik maken van de wasmachine. Ook kan uw vitrage gewassen worden of uw tapijt gereinigd.

Uiterlijke verzorging

In het souterrain van Westerholm is een zelfstandige kapster gevestigd. Indien gewenst kunt u rechtstreeks afspraken met haar maken. Er zijn verschillende schoonheidsspecialistes en pedicures actief in Westerholm. Zij komen rechtstreeks bij bewoners, zonder bemiddeling van Westerholm. Indien gewenst kan Westerholm als intermediair optreden.

Uiterlijke verzorging Westerholm

Tarieven voor de dienstverlening

Bekijk de tarieven