Het belang van ontmoeting

Een mens is een sociaal wezen, hij kan niet zonder de ander. Niet iedereen heeft evenveel behoefte aan ontmoeting en contact, maar feit is dat niemand zonder kan. Met het ouder worden, worden contacten anders. Soms verwatert een vriendschap of maakt een verhuizing dat nieuwe contacten gelegd worden. Beperkingen kunnen ertoe leiden dat het moeilijker wordt om contacten aan te gaan en te onderhouden.

Westerholm maakt ontmoeting mogelijk

De mooie binnentuin en de groene omgeving maken een ontmoeting buiten tot een ware belevenis. Prieeltjes zorgen voor de nodige privacy; samen genieten van een mooi concert buiten is geliefd bij bewoners van Westerholm. Een wandeling in de tuin en rond het gebouw draagt bij aan uw fitheid en biedt een prachtige kans voor een fijn contact met mensen die u dierbaar zijn. Ook als u niet meer zo goed ter been bent, is de tuin toegankelijk en kunt u genieten van de buitenlucht.

Niet altijd is het mooi weer, ook binnen zijn er veel mogelijkheden om elkaar en anderen te ontmoeten. Op verschillende plekken in het gebouw zijn zitjes voor een gesprek, om te bridgen, te lezen of zomaar te genieten van de omgeving en de mensen om u heen.

Er zijn verschillende vaste en wisselende activiteiten

Bekijk de activiteiten

Kunst muziek cultuur Westerholm

Kunst, cultuur en muziek

Kunst, cultuur en muziek maken het leven mooi, “ze vergroten de waarde van het leven”. Een creatieve of artistieke uiting kan worden ervaren als een positieve beleving om te delen met familie of vrienden. Kunst, cultuur en muziek kunnen herinneringen van vroeger ophalen en leiden tot positieve associaties.

Binnen Westerholm zijn veel kunstuitingen mogelijk, zoals lezingen, concerten, tentoonstellingen, films, tekenen en schilderen, (voor)lezen, samen zingen en er is een boekenruilkast. Het kan gaan om professionele of amateur kunstenaars, maar ook talenten van bewoners, vrijwilligers en medewerkers dragen bij aan het artistiek-culturele klimaat van Westerholm.

In beweging

Bewegen is van belang voor de gezondheid en de zelfredzaamheid. Regelmatig bewegen bevordert uw uithoudingsvermogen, draagt bij aan het fit houden van uw hersenen en het verminderen van het risico om te vallen. In Westerholm is een fitnessruimte waar u gebruik kunt maken van fitnessapparatuur. Individueel bewegen is mogelijk, evenals groepslessen onder leiding van een vakbekwame trainer.

Bewegen begint bij het zo lang mogelijk zelf uitvoeren van alle gewone dagelijkse dingen, zoals een dagelijkse wandeling, naar de kapper gaan, even naar het dorp of geld pinnen bij de bank. Ook kun u gebruik maken van een duo scootmobiel of duo fiets.

15 Vrijwilliger Harry duofiets v3

Middenin de samenleving

Als u een appartement in Westerholm bewoont, bent en blijft u onderdeel van de samenleving. Westerholm bevordert en ondersteunt externe contacten in brede zin door actief in contact te treden met de overige wijkbewoners en organisaties in de wijk. Zo zijn er bijvoorbeeld goede contacten met de Nicolaasschool in de buurt. Sint Maarten, Kerst en Pasen, het zijn van die dagen waarop ouders en kinderen Westerholm opfleuren met muziek en toneelspel.

Ook de burendag is gericht op het bevorderen van de verbinding met de buurt. Er zijn goede contacten met de Nicolaasparochie, in de vorm van gezamenlijke vieringen en bijeenkomsten. De voorzieningen van Westerholm staan open voor alle (wijk)bewoners. Er zijn veel contacten over en weer.

Vaste activiteiten

westerholm activiteit

Alle dagen

10.00 - 11.00 uur

Koffie drinken

westerholm activiteit

Doordeweeks

11.00 uur

Bewegen in de Fitnessruimte

Wisselende activiteiten

Week 23

Iedere week zijn er wisselende activiteiten in de namiddag waar alle bewoners aan deel kunnen nemen.

Download hier de lijst met aankomende activiteiten in week 23

 

westerholm activiteit

Maandag 6 juni

Het Wijkhuys in Westerholm is vandaag de hele dag stembureau

westerholm activiteit

Maandag 3 juni

15.00 uur

Natuurfilm 'Our Living World', aflevering 2: Timing is cruciaal. Van het ondergaan van de zon tot het verstrijken van de seizoenen en de fasen van de maan: de natuur werkt het beste als ze synchroon loopt met het leven.

Grand Café

westerholm activiteit

Dinsdag 4 juni

19.30 uur

Gezellige avond met de opschudders. Thema: mijn tuin in de wolken

Grand Café

westerholm activiteit

Woensdag 5 juni

15.00 uur

Spelletjesmiddag

Grand Café

westerholm activiteit

Donderdag 6 juni

10.15 uur

In gesprek over het belang van bewegen onder het genot van een kopje koffie.

Grand Café.

westerholm activiteit

Donderdag 6 juni

14.30 uur

Repetitie van het Westerholm koor

Grand Café

westerholm activiteit

Donderdag 6 juni

19.00 uur

Playbackshow

Grand Café

westerholm activiteit

Vrijdag 7 juni

09.45 tot 10.00 uur

Meditatie onder leiding van geestelijk verzorger Job-Jan ten Horn

Stilteruimte

 

westerholm activiteit

Vrijdag 7 juni

11.00 uur

Bewegen met Marijke

Fitnessruimte

westerholm activiteit

Vrijdag 7 juni

16.30 uur

Herensociëteit 

Eigen bijdrage = 6 euro p.p.

Wijkhuys

 

westerholm activiteit

Zondag 9 juni

15.00 uur

Tea Time

Grand Café

Expositie

Expositie in de hal van Westerholm en het Beatrixhuys