Exposities in Haren

Iedere twee maanden exposeert een kunstenaar in ons zorgcentrum in Haren. De exposities variëren van schilderijen tot foto’s en van houtsneden tot aquarellen.

U bent van harte welkom om de exposities te komen bekijken aan de Irenelaan 1 in Haren. Mocht u een werk willen kopen van een exposant, dan is dit met de beeldend kunstenaar of fotograaf te overleggen. Bij iedere expositie vermelden wij met wie u contact kunt opnemen.

We wensen u veel kijkplezier.

januari – maart 2018
Vanaf half januari exposeert Gerda Onnes, in samenwerking met Hein Frima van Galerie Aanblick Haren, in de hal van Westerholm. Haar werken zijn gebaseerd op ervaringen uit haar directe belevingswereld, reiservaringen in India, Marokko en Egypte, haar liefde voor dieren en haar woon-en werkomgeving.

Gerda Onnes (1956) woont en werkt in de Provincie Groningen. Ze genoot haar opleiding aan de Academie Minerva te Groningen. In 1991 is ze afgestudeerd met acryl schilderen, maar ze werkt graag met verschillende materialen, waardoor ook aquarel- len en monoprints van haar hand verschenen. Gerda Onnes haar werk is figuratief van aard, soms sluiten ze aan bij de realiteit, soms geven ze geen realistische weergave aan, zoals de geisha op de rug van een olifant. Haar werken onderscheiden zich door prachtig kleurgebruik, waardoor vaak een gevoelig licht – donker contrast ontstaat.

Op de website van Gerda Onnes zelf kunt u haar werken bewonderen.

september – december 2017
Met dank aan de samenwerking met Hein Frima van Galerie Aanblick Haren is vanaf half september weer een nieuwe expositie in de hal van Westerholm te bewonderen.

Beeldend kunstenaar Wouter Okel (geboren 1957 in Hengelo) werd opgeleid aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius en aan Academie Minerva in Groningen. Okel, sinds 1990 lid van de Groninger kunstkring De Ploeg, creëert schilderijen, aquarellen en houtsneden, waarbij hij steeds uitgaat van de zichtbare werkelijkheid. Hij schildert in een losse, directe stijl, waarbij detaillering niet van belang is.

mei – augustus 2017
Deze maanden is een foto-expositie van Karla Leeftink-Huizinga te bewonderen. Karla komt uit Assen en is semi-professioneel natuur en landschaps- fotograaf. Ze hield in Westerholm al eens een presentatie met film- en beeldmateriaal over de prachtige natuur in Nederland.

Nachtfotografie behoort tot haar favorieten, liefst met de melkweg of met een vleugje mysterieus noorderlicht. Ze houdt ook van sneeuw, van buiig weer met kans op een regenboog, van de ochtendmist die boven de velden hangt en van de witte wieven die in de avond aan komen zweven.

maart – april 2017
Deze maanden exposeert Titia Beukema bij ons in Westerholm. Zij tekent, schildert en maakt grafiek (graveer, prentkunst). Haar inspiratie komt uit de stad waar ze is opgegroeid, Groningen, en omgeving, waar ze wordt aangetrokken door “toevallige” stillevens. Dit kan gebeuren door een bepaalde compositie, kleur, sfeer of lichtval.

‘Ik probeer mijn eigen beleving daarvan weer te geven. Mijn onderwerpen zijn: interieurs, stadsgezichten en havens. Maar ook landschappen en water hebben mijn interesse: het Groninger of Drentse landschap, de Waddenzee en de Friese eilanden.’ Van 1997 tot 2002 volgde ik de avondopleiding Minerva, waar ik ben afgestudeerd met grafiek. Daarna werd ik lid van “HOLT”, de Vereniging van Noordelijke Hoogdrukkers. Elk jaar maak ik een paar houtsneden en exposeer regelmatig met deze groep (nog recent bij Vanderveen In Assen). In 2015 rondde ik de Klassieke Academie af en maak ik met regelmaat houtsneden en schilderijen’.

Tot begin mei 2017 kunt u in de hal en in de vitrines de aquarellen van Titia Beukema zien: www.titiabeukemakunst.nl.